ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ANADOLU KULÜBÜ

Anadolu Üniversitesi Engelsiz Anadolu Kulübü iki yıl önce kuruldu. Kurulma amacı; özel gereksinimli öğrencilere, özel gereksinimli olan çocukların ailelerine, öğretmenlere, toplumumuzdaki her bireye ulaşmak ve özel gereksinimli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu anlatmaktır. Özel gereksinimli bireyler toplumla nasıl iletişim kurabilirler, ailelere çocuklarını kabullenmeleri için bu süreçte nasıl davranmaları gerektiğini, nelerden faydalanabilecekleri gibi konularla herkese hitap ederek özel eğitim alanında çok iyi uzmanlarla birlikte her konuda online seminerler düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz. iki yıl içerisinde çok ciddi bir kitle edindik. Etkinliklerimizi kaçıranlar için kaydediyor YouTube kanalımızda paylaşıyoruz. İnstagram ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımızdan özel eğitime dair genel bilinmesi gereken konularda haftanın her günü sorular hazırlayıp paylaşıyoruz. Yüz yüze eğitime geçtiğimiz zaman yapmak istediğimiz hem taslak aşamasında hem de bitmiş olan özel gereksinimli öğrencilerin yaşam faaliyetlerini elimizden geldiğince kolaylaştırmak adına birçok etkinliğimiz ve projemiz var.

IMG-20210613-WA0058