FARKINDALIK TOPLULUĞU

İstanbul Medipol Üniversitesi Farkındalık Topluluğu 2016 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin önderliğinde kurulmuştur. Topluluğumuzun mevcut danışmanlık görevini Dr. Öğr. Üye. Adviye Pınar KONYALIOĞLU yürütmektedir. Topluluğumuzun yönetim kurulu özel eğitim öğretmenliği bölümü öğrencileri, psikoloji bölümü öğrencileri, mimarlık bölümü öğrencileri ve dil terapistliği bölümü öğrencilerinden oluşmaktadır. Her yılda yaklaşık olarak birbirinden farklı 40-50 bölümden üye alımı yapılmaktadır. Topluluğumuzun amaçları özel gereksinimli bireyler için farkındalık oluşturmak, hayvan hakları, kadın hakları, doğal yaşam, evsiz dostlarımızın hakları ve yaşlı hakları olmak üzere birçok alanda farkındalık projeleri hayata geçirmektir. Bunun dışında köy okulları için yapmış olduğumuz projeleri de hayata geçirerek kulübümüzün isminde de anlaşılacağı gibi birçok alanda farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

21.12.2020 – “Sokak dostlarımızı unutmayalım” projesi;

“Sokak dostlarımızı unutmayalım” adı altında gerçekleştirmiş olduğumuz projede sokaktaki dostlarımızı soğuk kış günlerinde unutmayarak dostlarımızla birlikte sıcak görüntüler ortaya koyduk.

02.04.2021 “Farkında ol, fark ettir” projesi;

“Farkında ol, fark ettir” projesinde 2 Nisan Otizm farkındalık günü kapsamında otizme yönelik hazırladığımız bilgilendirici broşürleri ve kitap ayraçlarını sokaktaki halkımıza farkındalık kazandırmak amacıyla dağıttık.

22.02.2020 “Down sendromlu dostlarımız” projesi;

“Down sendromlu dostlarımız” projesinde topluluk üyelerimizle birlikte tebessüm kahvesinde çalışan down sendromlu dostlarımızın çayını, kahvesi içmek ve bir o kadar da sıcak olan sohbetlerine dahil olmak için ziyarette bulunduk.

03.12.2019 “Dünya engelliler günü” projesi;

Topluluğumuz adına gelenekselleşmiş bir etkinlik olan 3 aralık dünya engelliler günü etkinliğimize çok sayıda sahne alan konuklarımız yer aldı. Gerek okulumuzdaki katılımcılarımız, gerekse okul dışındaki katılımcılarımız sayesinde akılda kalan dolu doluya geçen güzel etkinliklerimizden bir tanesi oldu.

14.12.2019 “Darülaceze de umut var” projesi;

“Darülaceze de umut var” projesini başlatarak Medipol farkındalık topluluğu olarak büyüklerimizi ziyaret ettik. Çok renkli görüntüler ve huzur dolu bir etkinlik oldu. Hiç bitmeyen ve bir o kadar da eğlence dolu olan sohbetlere tanıklık ettiğimiz günün sonunda oraya gitmiş olmanın verdiği huzurla ve oradan ayrılacak olmamız münasebetiyle içimizdeki hüzünle etkinliğimizi noktaladık.

07.11.2019 “Maskeni tak, Farkındalık yarat” projesi;

Her ne kadar da pandemi başlamamış olsa da ve maske kullanımı yaygın olmasa da kulüp olarak biz her zaman maske kullanımına karşı hassas bir çizgiye sahip olduğumuzu etkinlik ve projelerimizle dile getirdik.

2-8 Kasım lösemili çocuklar haftasında “maskeni tak, farkındalık yarat” projesiyle okulumuz öğrencilerine lösemiye farkındalık yaratmak için maske dağıtımı yaptık.

VE PANDEMİ SÜRECİNDEKİ ONLİNE ETKİNLİKLER;