ÖZEL EĞİTİM TOPLULUĞU

Topluluğumuzun amacı; özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için farkındalık yaratmak, onları hayata hazırlamak ve bunu gerçekleştirirken kendimizi olabildiğince geliştirip, geleceğe işini seven ve bilen tecrübeli öğretmenler olarak kendimizi yetiştirmektir. Bu amaçla çıktığımız yolda geçen yıl bilgilendirici ve kapsamlı konferans, gelişim günleri ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerle birlikte çok güzel etkinlikler düzenledik. Bu yıl yüz yüze görüşemesek de özel eğitime ihtiyacı olan bireylerle birlikte işbirliği ve kardeşlik içinde yaptığımız birbirinden kapsamlı, verimli ve eğlenceli günler, etkinlikler, yarışmalar düzenledik.

2020-2021 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM TOPLULUĞU EKİBİMİZ:

2019-2020 ÖĞRETİM YILINDA NELER YAPTIK?

• Alanımızdan değerli hocalarımızla birlikte 1. Özel Eğitim Mesleki Gelişim Günlerini gerçekleştirdik. Ayrıca ikinci Özel Eğitim Birlik grubunun buluşmasına bu vesile ile Edirne’de ev sahipliği yaptık.
  • Her yıl düzenli olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirdiğimiz Bizde Varız serisinin altıncısını tiyatro ve dinleti ile gerçekleştirdik. Ayrıca kurduğumuz stantlar ile özel eğitime ihtiyacı olan bireyleri anladık ve etkinlikler paylaştık.

Her yıl düzenli olarak T.Ü. Bisiklet Topluluğu ile birlikte düzenlediğimiz ‘Otizm için pedalla’ etkinliğini çok renkli görüntüler ile gerçekleştirdik

2020-2021 ÖĞRETİM YILINDA NELER YAPTIK?

• Semra Çetinkaya Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile etkinlik davetimizi kabul edip engellilik, hayatta yaşadıkları zorluklar, farkındalık vb. konularda 4 Aralık 2020’de ilk konuğumuz oldu.
  • Trakya Üniversitesini kazanan 1. Sınıfların tanışması, üst sınıflardan tavsiye almaları ve okulun işleyişi, dersler vb. konularda bilgi sahibi olmaları için yapılan tanışma toplantısı.

• Okulumuz yüksek lisans öğrencisi Pınar Özmutlu ve Topluluk Başkan Yardımcımız Hasan Enes Göksü moderatörlüğünde Angelman Sendromu üzerine konuştuğumuz etkinlik.
  • Araş. Gör. Dr. Erkan Kurnaz’ın katılımı ile özel eğitimde oldukça önemli ancak fazla üstünde durulmayan bir konu olan afet durumlarında özel gereksinimli bireyler neler yapmalı, bizler nasıl yaklaşmalıyız gibi konular hakkında konuştuk.
  • Eğlenceli ve bilgilendirici farklı bir etkinlik yapmak istedik ve bilgi yarışması düzenlemeye karar verdik. Yarışmada 10 özel eğitim, 15 genel kültür sorusu soruldu. Birinciye sürpriz kitap ödülü verildi.
  • Hava şartları çok kötü olduğu ve yalnızca geleceğin Özel Eğitim Öğretmenleri değil de yaşadığımız çevreye, yardıma ihtiyacı olan herkese ve her duruma yardımcı olacak bireyler olduğumuzu hatırladık ve sokaktaki hayvanlar için kedi evleri yaptık, mama bıraktık ve bunları başkalarına da örnek olması için paylaştık.
  • Özel gereksinimli çocuklarda oldukça önemli olan aileler ve öğrencilerin çokça merak ettiği tuvalet eğitimi konusunu Özel Eğitim Öğretmeni Selçuk Bayram’dan dinledik.
  • Farklılıklar ve Önyargılar konusu ile ilgili farkındalık yaratmaya yönelik karikatür yarışması.
  • Özel Eğitim öğrencileri için diğer disiplinlerle işbirliği ve farklı konularda bilgi sahibi olmaları için yapılan etkinliklere öğrenciler kadar aileler, ergoterapistler ve fizyoterapistlerde ilgi göstermiş ve Özel Eğitim Topluluğunun gerçekleştirdiği en büyük ve en yüksek katılımcılı etkinlik olmuştur.
  • 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği olarak Öçed Başkanı ve Algı Özel Eğitim Kurucusu Otizmli bir çocuğu olan Parin Yakupyan ile instagram canlı yayını.
  • Otizmli Çocuklarda zayıf dil konuşma ve alternatif iletişim becerilerinin geliştirilmesi için Özel Eğitim Öğretmeni Berat Çelik ile instagram canlı yayını.
  • Annesi sayesinde tüm hayatı boyunca eşit şartlarda kaynaştırma eğitimi görerek üniversiteden mezun olmuş Deniz Ayçe Karagöz ve annesi Seray İlkmen Karagöz ile Topluluk Başkan Yardımcımızın moderatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz etkinlik.
  • Değerli hocamız Araş. Gör. Tahir Mete Artar ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe özel Sakarya Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz etkinlik.