MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖZEL EĞİTİM TOPLULUĞU KULÜBÜ

Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu 23 Kasım 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin öncülüğünde, danışman hocamız sayın Necdet Tuna Şahsuvaroğlu ve danışman yardımcımız sayın Erdem Sevim’in destekleriyle kurulmuştur.

Topluluğumuzun temel hedefi özel gereksinimli bireyler ve özel eğitim konusunda bilinçli farkındalık oluşturmak adı altında özel gereksinimli bireylere karşı ayrıştırıcı, yanlış tutum ve Yardım Temelli yaklaşımların yerini Hak Temelli yaklaşımı destekleyen ve bu kapsamda nihai hedefimiz olan bütünleşmeye varacak ilgili etkinlikler planlamak ve bu doğrultuda planlanan etkinliklerin oluşum, paylaşım ve katılımında gönüllülük esaslı eğitim çalışmaları yapmaktır. Topluluğumuz özel eğitim başta olmak üzere farklı alanlarda da etkinlikler düzenleyip sadece öğrencilere değil herkese yönelik faaliyetler yürütmektedir. Bu amaçla 2. Mesleki Gelişim Günleri, Karanlığın İçindeki Renkli Âlem: Eşref Armağan, Dr. Gülçin Güven ile Çocuk Resimlerinin İncelenmesi, Ayça Alemdar: Kaan’ın Annesi Olmak gibi birçok etkinliğe imza atmıştır. Bu faaliyetlerde hem alanında uzman hocaları hem de velileri konuk etmiştir.

Geleceğe Yön Verenler Paneli

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, Engelsiz Marmara ve Özel Eğitim Topluluğu iş birliğinde gerçekleşmiş olan, moderatörlüğünü Doç. Dr. Aydan Aydın’ın yaptığı “Geleceğe Yön Verenler” paneli 25 Kasım 2019 tarihinde ve 13.30-16.30 saatleri arasında Göztepe Kampüsü’nde yer alan İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Ayça Alemdar: Kaan’ın Annesi Olmak: Etkinliğimiz 08.04.2021 tarihinde ve saat 23.00-24.00 arasında gerçekleşmiştir. Ayça Alemdar otizmli bir çocuk sahibi anne olarak bizlere yaşadığı olumlu-olumsuz deneyimlerinden, yaşantılarından, çocuğunun aldığı belki de alamadığı eğitimden, karşılaştığı tepkilerden ve mücadelesinden bahsettiği öğretmen adayları olarak bizlerden ve toplumdan beklentilerini konuştuğumuz bu etkinlik pek çok öğrenci ve ebeveynin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Çocuk Resminin İncelenmesi : Etkinliğimiz 10.04.2021 tarihinde ve saat 20.30’da gerçekleşmiştir. Üniversitemizin kıymetli hocalarından Doç. Dr. Gülçin Güven eşliğinde çocuk resimlerini incelemenin ve analiz edebilmenin önemine vurgu yaptık. Bu bağlamda “Çocuk resimleri çocuk hakkında bize nasıl ve ne kadar bilgi verebilir? Çocuk resminden yola çıkarak çocuk hakkında kesin bir görüşe sahip olabilir miyiz?” gibi sorularımıza cevap aradığımız etkinlikte çocuk resimlerinin önemi daha çok anlaşılmış oldu.

1. Mesleki Gelişim Günleri: İlkini Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu Kulübü‘nün başlattığı

Mesleki Gelişim Günleri etkinliğini bu sene ikincisini gerçekleştirmek için Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu Kulübü olarak biz devraldık. 2. Mesleki Gelişim Günleri 17-18/24-25 Nisan tarihlerinde, 13.00-16.00 saatleri arasında günde iki toplam sekiz oturum şeklinde gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda katılımcılara katıldıkları oturuma ve isme özel Katılım Belgesi, davetli akademisyenlere de Teşekkür Belgesi verildi. Oturumlarda konuşmacı olan hocalar ve konuları: Öğr. Gör. N. TUNA ŞAHSUVAROĞLU: Engel mi Nöroçeşitlilik mi?, Prof. Dr. ATİLLA CAVKAYTAR: Aile Eğitimi,

Dr. Öğr. Üyesi Oktay Taymaz Sarı: Farklı Gelişim Gösteren Çocuklarda Zihin Kuramı, Dr. Öğr. Üyesi

Ayça Köksal Konik: Üstün Zekalı Çocukların Sosyal Ve Duygusal Gelişimi, Dr. Öğr. Üyesi Selmin Çuhadar: Özel Eğitim Öğretmenliğinde Mesleki Gelişim, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Ilgın Aydınoğlu: Engellilik Üzerine Az Bilinenler ve Bilinmeyenler, Doç. Dr. Özcan Karaaslan: İlişki Temelli Uygulamalar ve Hibrit Yaklaşımlar, Doç. Dr. Aydan Aydın: Otizm ve Oyun.