ÖZEL EĞİTİM KULÜBÜ

Özel Eğitim Kulübümüz, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa/Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi çatısı altında, 2019-2020 eğitim, öğretim döneminde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından kurulmuştur. Kulübümüzün danışmanlığını Arş. Gör. Yunus Emre Baştuğ hocamız üstlenmiştir. Kulübümüzün kuruluş amacı her zaman özel gereksinimli bireyler için farkındalık oluşturmak ve “Engelli bireylerin önündeki engel biz olmayalım!” anlayışıyla çalışmalar yürütmektir. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle, uzman hocalarımızın katılımıyla gerçekleşen seminerlerimizle biz, özel gereksinimli bireyleri tanımaya, anlamaya, toplum tarafından kabulüne öncelik vermekteyiz. Kulübümüzün öğrencileri olarak çalışmalarımızla, farkındalık oluşturup amacımıza hizmet etmeye devam etmekteyiz.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Neler Yaptık?

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde görev yapan Sayın Prof. Dr. Safiye Sunay Yıldırım Doğru hocamızın kıymetli katılımıyla “Özel Eğitimde Uyarlamalar ve Kaynaştırma/Bütünleştirme Uygulamaları” konusunda çok faydalı ve bilgilendirici bir seminer gerçekleştirdik. Saygıdeğer hocalarımıza ve katılım sağlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ceyhun Servi hocamızın katılımıyla “OSB Olan Bireylerin Dil ve İletişim Becerilerinin Desteklenmesi” konusunda çok keyifli ve bilgilendirici bir seminer gerçekleştirdik. Kıymetli hocalarımıza ve katılan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

Bölüm hocalarımızdan kıymetli Dr. Öğr. Üyesi Ayça Köksal hocamızın katılımıyla “Oyun Terapisi” hakkında çok faydalı bir seminer gerçekleştirdik. Hocamıza ve katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Özel Eğitim Kulübü olarak, Özel Eğitim Öğretmeni Vahap Işık hocamızı ağırladık. Güzel sohbeti için teşekkür ederiz.

Kıymetli bölüm hocamız Dr. Öğr. Üyesi Sezen Camcı Erdoğan’dan “Özel Yetenekli Bireylerde Erken Çocukluk Dönemi” konusunu dinledik. Çok keyifli ve bilgilendirici bir etkinlik gerçekleştirdik. Sayın hocamıza ve katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Özel eğitim öğretmeni Esra Şahin ile “Down Sendromlu Bebekler ile İletişim ve Eğitimleri” konusunu konuştuk. Keyifli sohbeti ve bilgilendirici paylaşımları için öğretmenimize, katılımları için arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Sinop Üniversitesinde görev yapan, kıymetli Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan hocamızdan “Özel Yetenekli Çocuklarda Farklılaştırma ve Bütünleştirme” konusunu dinledik. Sayın hocamıza keyifli ve bilgilendirici sohbeti için ve katılan bütün arkadaşlarımıza katılımları için teşekkür ederiz.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Zehra Özlem Atalay’dan “İletişimde Ben Dili ve Aktif Dinleme” konusunu dinledik. Sayın hocamıza paylaşımları için ve katılan arkadaşlarımıza katılımları için teşekkür ederiz.

Öğretim Görevlisi Dr. Ayşegül İşlekeller Bozca hocamız ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte “Özel Eğitimde Çocuk Kitapları Seçimi” konusunu dinledik. Keyifli ve bilgilendirici paylaşımları için hocamıza ve katılımları için arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

VEEE EKİBİMİZ…