TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖZEL EĞİTİM KULÜBÜ

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü, 2018 yılında okulumuz bünyesindeki özel eğitim bölümü öğrencileri önderliğinde kurulmuştur. Kulübümüz, Fatih Eğitim Fakültesinde yer almakta ve çalışmalarına devam etmektedir. Kulüp üyelerimiz başta özel eğitim bölümü öğrencileri olmak üzere okulumuzda bulunan diğer bölümlerin öğrencilerinden de oluşmaktadır. Bugüne kadar özel eğitim başta olmak üzere birçok alanda faaliyet göstermiş olup göstermeye de devam etmekteyiz. Kurulduğumuz günden beri özel eğitim öğretmen adaylarının etik ve ahlak kuralları çerçevesinde mesleki gelişimlerini sağlamayı, onları  ülkemiz ve tüm dünya vatandaşları için özel eğitim alanında gerekli tüm faaliyetleri yürütecek bilgi ve tecrübelerle donatmayı, özel gereksinimli bireyler için farkındalık oluşturmayı, toplumda bulunan özel gereksinimli bireylere karşı olan tabuları yıkmayı, özel eğitimi sadece bir güne sığdırmayıp her gün özel eğitimi yaşamayı ve yaşatmayı amaç edinerek faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz.

BU ZAMANA KADAR TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖZEL EĞİTİM KULÜBÜ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ FAALİYETLERİMİZDEN BAZILARINI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ

• Her sene dönem başında yeni üyelerimiz ile tanışma toplantısı ve gezisi düzenliyoruz.
  • 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için her sene çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz.
  • 21 Mart 2019 tarihinde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde Syn. Dr. Elçin Tapan’ı davet ederek güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.
  • 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için her sene çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz.
  • “Sadece bir gün değil her gün özel eğitim!” diyerek çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz.
  • İlimizde bulunan bünyesinde özel gereksinimli bireyleri çalıştıran Ballim Kafe’ye her hafta ziyaretlerde bulunarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.
  • 3-4 Mayıs 2018 tarihinde 8.Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yaptık.

Önderliğimizde kimi zaman kulübümüzde yer alan arkadaşlarımızla kimi zaman ülkemizde bulunan diğer üniversitedeki bölüm arkadaşlarımızla çeşitli video etkinliklerine imza attık.

• Pandemi sürecine uyum sağlayarak 24 Nisan 2021 tarihinde Altınordu Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürü Syn. Ersin MORAL ve müdür yardımcısı Syn. Onur ALTMIŞDÖRTOĞLU hocamızın katılımıyla “Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin İçinden” adlı online seminerimizi gerçekleştirdik.

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN DİYEREK UMUT DOLU YARINLARA!