ÖZEL EĞİTİM TOPLULUĞU

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu, 2017-2018 eğitim öğretim yılının bahar döneminde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin çabalarıyla kurulmuştur. Topluluğumuzun danışmanlığı Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz hocamız tarafından yürütülmektedir. Topluluğumuzda yalnızca özel eğitim öğretmenliği bölümü öğrencileri değil birçok farklı bölümden öğrenci arkadaşlarımız da bulunmaktadır.

Her dönem başında yaptığımız kurul toplantıları ile dönem içerisinde düzenleyeceğimiz etkinlikler ile ilgili planlamalar yapılarak düzenli ve programlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz

Otizm Farkındalık Projemiz

Çocuk istismarının psikolojik boyutunun ele alındığı, Kilis 7 Aralık Üniversitesinden Sayayın Elif Nur hocamız ile gerçekleştirdiğimiz konferans

9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi:

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu (ÖZET) olarak  düzenlediğimiz  9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi ile Türkiye’nin farklı köşelerinden gelen arkadaşlarımızla 24- 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde Hatay’da bir araya geldik.

Sloganını “Farklılıklardan ÖZET” olarak belirlediğimiz kongremizde bilimsel çalışmalarımızdan elde ettiğimiz bilgileri paylaşmayı, alanımıza ilişkin güncel bakış açılarını tartışmayı ve bağlarımızı güçlendirmeyi amaçladık. Kongremizin bilimsel programını HMKÜ Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirdik.

• Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi iş birliği ile 5-6 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen, 27 üniversitenin katıldığı “Engelsiz Gelecek” buluşmasında bizde yerimizi aldık.